Endoscopie Constanta
CABINET DE ENDOSCOPIE DIGESTIVA

EDOSCOPIE DIGESTIVA SUPERIOARA

Endoscopia digestiva superioara este necesara pentru investigarea ulceratiilor , inflamatiilor , obstructiilor intestinale, infectii sau sangerari la nivelul tractului digestiv superior, herniei hiatale.
Endoscopia este utilizata si pentru investigarea unor anomalii, cum ar fi o tumora , care este semnalata de o investigatie precedenta , ea poate oferi o imagine detaliata a acestei tumori, poate determina natura sa si astfel orienta asupra tratamentului corect.
Endoscopie Constanta
Endoscopie Constanta

Pregatirea pentru Endoscopie digestiva superioara :

Pentru examinarea endoscopica a tractului digestiv superior trebuie sa nu ingerati alimente , fie ele chiar lichide , si nici chiar apa , cu cel putin 6 ore inainte de examinare.
Inainte de investigatie discutati cu medicul examinator daca :
- luati medicamente antiagregante
- luati medicamente anticoagulante
- aveti tendinta de sangerare abundenta la leziuni minime sau extractii dentare
- suferiti de alergii medicamentoase
- suferiti de alte alergii sau boli alergice

In ce consta Endoscopia digestiva superioara :Pentru endoscopia tractului digestiv superior , un spray anestezic se pulverizeaza la nivelul faringelui , cu scopul obtinerii unei anestezii locale. Se va administra un medicament sedativ intravenos , dupa care medicul endoscopist va avansa endoscopul pe cale bucala pana la nivelul zonei de interes ( esofag , stomac sau duoden) . In timpul examinarii nu sunt afectate caile aeriene. Uneori la inceputul examinarii , poate aparea senzatia de sufocare , dar respiratia se poate efectua fara dificultate.
Examinarea nu este dureroasa de obicei, dar este putin dezagreabila.
Endoscopie Constanta
Endoscopie Constanta

Ce se intampla dupa efectuarea endoscopiei ?Daca ati primit medicamente sedative , veti fi monitorizati pana cand cea mai mare parte a sedativelor a disparut. Puteti consuma alimente la 2 ore dupa endoscopie , in caz contrar veti fi avertizati.
Medicul endoscopist va va furniza rezultatul examinarii dupa efectuarea investigatiei.

Cum trebuie sa va comportati dupa efectuarea endoscopiei ?


Daca in timpul examinarii ati primit sedative , nu aveti voie sa conduceti autovehicolul 8 ore dupa examinare de aceea , trebuie sa fiti acompaniati daca vreti sa parasiti imediat cabinetul.
Daca aveti intrebari cu privire la efectuarea endoscopiei digestive superioare, va rugam sa va adresati medicului examinator inainte de examinare.

Dr. Savin Silvia
Medic : As. Univ. Dr. Savin Silvia
Doctor in Stiinte Medicale
Programari si informatii  la telefon:      0744684364
Copyright   © 2014 - 2020           Endoscopie Constanta                            Webdesign  GS